Navigatie: Programmastructuur

Oproepmenu

De boom en tabellen kunnen worden gewijzigd met behulp van de muis en een oproepmenu. Het oproepmenu verschijnt na indrukken van de rechter muisknop. De mogelijkheden zijn:

kopiëren: de gegevens van het huidige item worden gekopieerd en met de toevoeging "kopie <itemnaam>" onderaan in de boom geplaatst.

verwijderen: het huidige item wordt verwijderd. Het volgende item (of vorige als de huidige de laatste was) op hetzelfde niveau wordt geselecteerd. Niet alle items kunnen worden verwijderd. Bij vlak en kierterm moet minstens één item aanwezig zijn.

nieuw item: een nieuw item wordt aangemaakt onder het huidige item. Het nieuwe item wordt geselecteerd.

Door op een tak te dubbelklikken klapt deze in of uit. De omschrijving van het geselecteerde item kan worden gewijzigd door er nogmaals op te klikken. Uitzondering is de kierterm waar geen omschrijving wordt weergegeven.

Bovenstaande menu is niet in zijn geheel van toepassing bij het onderdeel project. Het project kan niet gekopieerd of verwijderd worden. Daarnaast werkt het oproepmenu niet bij het onderdeel kierterm (alleen rekenmethode HRGG-uitgebreid en GGG), omdat er altijd minimaal en maximaal één kierterm per vlak is.

De mogelijkheden opgenomen in het oproepmenu zijn ook te selecteren op de knoppenbalk of het menu Bewerken|Regel toevoegen, Bewerken|Regel kopiëren en Bewerken|Regel verwijderen.