Navigatie: Tabbladen > Rekenmethode HRGG

Overige correcties HRGG

Bij de rekenmethode 'HRGG-verkort' is de correctiewaarde gelijk voor alle octaafbanden. Deze correctie op het materiaal kan worden ingevuld op tab Vlak.

Bij de rekenmethode 'HRGG-uitgebreid' kan de correctiewaarde op het materiaal verschillen per octaafband. De correctie kan worden ingevuld bij tab Overige correcties op tab Vlak. Bij invoer van de correctie per octaafband wordt de waarde die bij 125 Hz wordt ingevuld, gekopieerd naar de overige octaafbanden. Vervolgens kunnen deze waarden, indien gewenst, worden aangepast. Indien waarden eerder zijn aangepast, wordt dit niet gedaan. Positieve waarde verhogen de geluidsisolatie, negatieve waarden verlagen de geluidsisolatie.

Er is geen koppeling met het scherm Voorkeursinstellingen.

Het is ook mogelijk om een correctie toe te passen op de berekende kierterm. Deze correctie wordt dan toegepast op de kierterm zoals deze zichtbaar is bij tab Berekening bij tab Vlak. Bij de tab Kiertermen is deze correctie niet zichtbaar.