Navigatie: Tabbladen

Project

Op de tab Project kunnen de algemene projectgegevens worden ingevoerd. Daarnaast kan gekozen worden met welke rekenmethode de berekeningen moeten worden uitgevoerd en zijn varianten aan te maken. De rekenmethode is voor alle varianten hetzelfde. In Nederland bestaat geen officieel aangewezen rekenmethode. Geadviseerd wordt om de berekeningen uit te voeren volgens NPR 5272. Hierin zijn alle akoestisch inzichten van de laatste 25 jaar gebundeld.

Tab Project

OmschrijvingDit invoerveld kan maximaal 80 tekens bevatten, maar mag niet leeg zijn.

WerknummerDit invoerveld kan maximaal 20 tekens bevatten.

RekenmethodeKeuzelijst met als mogelijkheden:

HRGG-verkort

HRGG-uitgebreid

GGG'97

NPR 5272.

StatusKeuzelijst met als mogelijkheden:

Bestaande bouw

Nieuwbouw.

GeluidbelastingKeuzelijst met als mogelijkheden:

Lden

LAeq.

Indien bij categorie wordt gekozen voor "Industrielawaai" of "Bedgebied Schiphol" wordt de geluidbelasting vastgezet op "LAeq". Bij categorie "Burger luchthaven" wordt deze vastgezet op "Lden". Dus alleen bij categorieƫn "Weg- of spoorweglawaai", "Militaire luchthaven" en "Geen eisen" kan een geluidbelasting worden geselecteerd.

CategorieKeuzelijst met als mogelijkheden:

Weg- of spoorweglawaai

Industrielawaai

Militaire luchthaven

Burger luchthaven 56 dB(A) Lden of 35 Ke-contour

Bedgebied Schiphol 26 LAeq geluidzone

Geen eisen.

Indien voor bestaande bouw wordt gekozen verschijnt een keuzevak subsidie, mits er een licentie is voor de subsidiemodule. Als dit keuzevak wordt geselecteerd verschijnt bij project, variant, verblijfsruimte en vlak een extra tab Subsidie.

BestandGegevens (ter informatie) over het projectbestand dat is opgeslagen.

TabelTABEL VARIANTEN
VariantenIn deze tabel kunnen regels worden ingevoegd, gekopieerd, verwijderd en verplaatst. Dit kan door middel van de knoppen [Nieuw] (sneltoets <ctrl>+<ins>), [Kopiƫren], [Verwijder] (sneltoets <ctrl>+<del>) of met een oproepmenu. Dit laatste menu is op te roepen met de rechter muistoets. De volgorde van varianten kan worden gewijzigd met behulp van de pijltjestoetsen clip0032 en clip0033 onder de tabel. Wanneer een variant naar boven of naar beneden wordt verplaatst, gebeurt zowel in de tabel, als in de boom.
In het oproepmenu kan ook een extra optie 'ga naar' worden gekozen. Met deze optie wordt gesprongen naar de variant die op dat moment is geselecteerd in de tabel. Door eenmaal met de linker muistoets op een regel te klikken is de naam van de variant te wijzigen. Een project heeft altijd een variant. Als de laatste variant wordt verwijderd dan wordt een nieuwe lege variant toegevoegd.
OmschrijvingEen regel kan maximaal 80 tekens bevatten, maar mag niet leeg zijn.

NotitieInvoerveld voor aantekeningen behorende bij het project.